12/04/2022

Després de dos anys sense que es pogués fer per causa de la pandèmia, el passat dimecres 06 d’abril es va celebrar la reunió d’aplicadors autoritzats en l’ús del sistema Sentritech per al control de colònies de tèrmits subterranis del gènere Reticulitermes.

Durant la reunió es van comentar diferents aspectes del sistema, des de l’operativa d’ús del producte fins a aspectes de màrqueting, passant per la validesa de la molècula que actua d’ingredient actiu del sistema: l’hexaflumuró. És aquest darrer un punt que ha aixecat polseguera els últims temps, ja que els fabricants i comercialitzadors de la principal molècula rival, el diflubenzuró, han realitzat una campanya publicitària vantant-se de ser l’única molècula autoritzada per l’ús en sistemes d’esquers contra tèrmits subterranis.

D’acord amb les declaracions de la Sra. Carmen Garcia, representant de CORTEVA, empresa fabricant de l’hexaflumuró, i màxima responsable del sistema Sentritech a Espanya, l’hexaflumuró es va autoritzar a la UE en el seu moment, en l’any 2017 es va revisar el seu registre i s’hauria de tornar a fer el 2022. L’estat membre encarregat de fer-ho, Grècia, ja ha indicat que no podrà tenir-ho per enguany i que espera poder presentar-ho pel setembre de 2024.

Per una altra banda, el registre del producte encara està pendent de l’aprovació per part de l’estat membre, en aquest cas, Portugal, de manera que Sentritech, a Espanya (i suposadament a la resta de països de la UE) està funcionant amb el registre local.

...