03/05/2022

El passat 2 de maig, l’Associació de Responsables Tècnics en Salut Ambiental, va celebrar el primer curs sobre Especialització en Control de la Vespa Velutina. La jornada va tenir lloc a la Finca el Macià, a les instal·lacions de l’empresa Bionet, especialitzada en control de plagues.

El curs va comptar amb dos docents experts en el control de la Vespa Velutina: Antoni Armengol i Roger Vila. Durant el curs, que comptava amb una part pràctica i una teòrica, els assistents van poder augmentar els coneixements sobre aquesta espècie, aprofundint en la biologia de la Vespa Velutina i les diverses actuacions de control i tot el que envolta els vespers. A més també van poder practicar entre d’altres, l’ús de la perxa i la marcadora, el nou sistema que permet injectar bales congelades amb insecticida als nius de la vespa a través d’una pistola.

Des d’Eixam agraeixen la participació a tots els assistents i valoren molt positivament aquest primer curs centrat en la Vespa Velutina. De fet, ja comencen a treballar en nous cursos sobre aquesta espècie i d’altres que puguin resultar d’interès per tots els professionals del sector.

...